Fiskpinnar idag - och helt fullproppat med elever i GUCs matsal. Vilken matstart :-).
Jag tänkte att det var tur i alla fall att det inte var blodpudding första dan i skolan. DEN lukten penetrerar allt! :-).
När man var liten och det var blodpudding i skolan var det bara att tänka på frukt istället - så kändes det genast lite fräschare och bättre.
Anyway - mitt lunchsällskap idag åt i alla fall med god aptit och både sa och tyckte det var gott.
Själv missar jag tyvärr (?) en del av vardagsmaten som de allra flesta äter här på GUC eftersom jag alltid äter vegetariskt. I hela 30 år har jag faktiskt varit vegetarian.
Idag fick jag serverat en quorn-variant av fisken. Med "min" specialsås på! (Som jag i princip använder till allt utom till pannkakor.) Det är en söt-sur flaska som finns på ett ställe som nästan bara jag vet om. Så den räcker länge! :-) Den förvandlar vad som helst till hur gott som helst. Eller så är det kanske bara jag som är tålig och inte har så höga krav....så kan det också vara.
Jag tycker i alla fall att vi har god mat här på GUC för det mesta.
Och nu till hösten så är matsalen fint iordninggjord med nya glada tapeter, och på många sätt har det blivit en helt ny restaurangkänsla. Viktigt att det är trevligt och bra i matsalen!
Vill man förresten ha vällagad mat (eller kanske MER vällagad) har jag upptäckt att man ofta gör bäst i att äta vegetariskt. I alla fall när maten lagats i storkök, på BB/sjukhus t ex, eller på flyget.
Känns som om kocken har lite roligare när han lagar vegetariskt, och ofta lägger ner lite mer energi och kreativitet på matlagningen. Inte heller lätt laga storkok som passar alla smaklökar.
Nåväl - slut för idag. Dags att börja fundera över middagen istället. Den evigt återkommande frågan: undrar vad jag ska hitta på till middag idag. :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar